Slovenya Hakkında Kısa Bilgiler: Para Birimi? Nerede? vs.


0

Slovenya Vize İşlemleri ve Gereken Evraklar

Slovenya vize başvurusu yapmak istediğimizde karşımıza 3 seçenek çıkıyor

  1. Turistik Vize
  2. İş Vizesi
  3. Spor, Fuar vb. etkinlikler için vize

Sizde büyük olasılıkla turistik vizeye başvuracaksınız.

Başvuru sürecinin Slovenya Büyükelçiliğinin inisiyatifinde olduğundan, vize alıp almayacağınız ya da başvuru süresinin ne kadar süreceği gibi konularda herhangi bir net bilgi veremiyoruz. Başvurmak istediğiniz vize tipine karar verdikten sonra; Vize ücreti, VFS servis bedeli, Gerekli Evraklar, Fotoğraf özellikleri, gibi bilgilere www.vfsglobal.com sayfasından ulaşabilirsiniz.

BAŞVURUMU NASIL YAPABİLİRİM

Başvuru formu ve ona ek istenen diğer evrakları hazırladıktan sonra randevunuzu da alarak size en yakın vize başvuru merkezimizde Slovenya vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Slovenya başvurularınız için randevu almanıza gerek yoktur.

Başvuru sahipleri aynı zamanda Vize Başvuru Merkezi’nde bulunan VIP Hizmet, Seyahat Sigortası, Kurye Teslimat Hizmetleri ve daha birçoğunu içeren opsiyonel ek servislerden faydalanabilirler.

Vize Başvuru Merkezini ziyaret etmeden önce Tatil ve Kapalı günleri kontrol edin.

Slovenya Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

  • Pasaport. Slovenya vize başvurusu için pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmaması ve geçerlilik tarihinin de dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha sürüyor olması gerekmektedir. Bunun yanında vizenin basılması içinde 2 adet boş sayfanın olması gerekmektedir.
  • Slovenya vize başvuru formu.
  • Varsa daha önce kullandığınız pasaportların fotokopileri.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (T.C. Kimlik numarası yazılı)
  • 2 Adet biometrik fotoğraf. (Fotoğrafın biometrik olması çok önem taşımaktadır. 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonun beyaz ve yüz hatlarınızın açıkça görülebilmesi önemlidir. Slovenya vize başvurusunda kullanılanılacak fotoğrafın son 6 ayı yansıtması bir diğer önemli ayrıntıdır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi. (Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Slovenya seyahatinizde ulaşım için kullanacağınız taşıtla ilgili rezervasyon bilgileri.
  • Slovenya seyahatinizde kullanacağınız konaklama bilgileri. Adres, iletişim bilgileri veya otel rezervasyonunuz.
  • Banka Hesap hareketleri. ( Mevcut en düşük 5000 TL bakiyesi bulunmasına özen gösteriniz. Olabildiğince yüksek gösterilecek hesaplar başvuru sonucuna olumlu etki eder. Ayrıca bankadan aldığınız belgeleri imzalayan yetkilinin imza beyanı zorunludur.)
  • Maaş Bordrosu. (Son Üç Ay)
  • Tapu ve Araç Ruhsat Fotokopileri. (Var İse)
  • Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi. (İşveren yazısı)
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü. (Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)

Slovenya vizesine başvurduğunuzda eğer onaylanırsa Schengen Vizesi elde etmiş olacaksınız. Aldığınız Schengen Vizesi ile diğer Avrupa Birliği üyesi ülkeleri de aynı Vizeyle gezebilirsiniz

Slovenya Hakkında Kısa Bilgi? Başkenti? Slovenya Vize İşlemleri
Slovenya Para Birimi? Slovenya’ya Nasıl Gidilir?
Slovenya Nerede? Slovenya’da uluslararası Fuar ve Festivaller
Slovenya Yıllık Hava Durumu? Slovenya’da Gezilmesi Gereken Yerler

Like it? Share with your friends!

0
admin

One Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Slovenya pek aklımda olmayan, hatta hiç olmayan bir ülke. Slovenya’da nereden çıktı şimdi dedim resmen kendi kendime. Ülke hakkında daha fazla bilgi olabilirdi aslında,